Gala u općinskom proračunu za 2019. godinu

Otočko Općinsko vijeće jučer je većinom glasova usvojilo Proračun Općine Otok za 2019. godinu u iznosu 19 milijuna i 200 tisuća kuna.

Prema riječima zamjenika načelnika Općine Otok Nediljka Lace, nakon uobičajne rasprave koja prati ove sjednice, Proračun je usvojen.

‘Proračun u visini 19 milijuna i 200 tisuća kuna, uz osam vijećnika iz vladajuće koalicije podržao je i vjećnik HDZ-a Marko Mravak. Uz još neke amandmane, prihvaćen je i njegov koji se odnosi na donaciju Općine Otok u visini 900 tisuća kuna za otkup zemljišta u Gali za početak gradnje nove crkve i dječjeg vrtića’, kazo je Laco.

Laco je dodao kako je prilikom glasovanja pet oporbenih vijećnika bilo protiv, a jedan suzdržan. Naglasio je kako Proračun ima dobre osnove za cjelokupni razvoj Općine Otok.

‘Najvažnije u što će biti usmjerana proračunska sredstva je rješavanja pitanja kanalizacije Općine Otok kroz aglomeracijski program. Tu je i značajno ulaganje sredstava u naš dječji vrtić sredstvima koja su osigurana preko Ministarstva za demografiju. Zatim, nastavljaju se potpore u svim oblicima našim studentima i učenicima, rad na poboljšanju infrastrukture i ostalim sadržajima’, kazao je zamjenik općinskog načelnika Nediljko Laco.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *